Pustka
jasminowykot, wt., 31/12/2013 - 13:12
Znalazłamtą strone to myślałam że czegoś się dowiem jakie jest życie w Gloucester ale zawiodłam sie jest to strona jałowa nikt tu nie zagląda nikt niczego nie napisze stare wiadomości ,Polacy nie lubią się dzielić wiadomościami są zazdrośni i rzadko są pomocni .Mieszkam 5 miesięcy i nawet mając kolegę poprosiłam o mała pomoc to mnie olał poprosiłam anglika chętnie mi pomógł .Chcecie tu mieszkac liczcie tylko na siebie,nie znam języka angielskiego i nie tęsknię do swoich rodaków w uk moja bliska osoba zna angielski i kontaktuję sie przez internet ze znajomimy z polski.Moimi sasiadami są anglicy i inne nacje.
Translate
Polonijny Przewodnik Gloucestershire
Ankieta
Aktywne tematy
- Sklep Malinka w chelt.
- Pustka
- Poznam nowych przyjaciol
- Poradnik jak obliczyc prawidłowo Holidaya
- Czy da sie zarobic na zakladach bukmacherkich
- Poszukuję dwuosobowego pokoju w Cheltenham
Ostatnie komentarze
Sklep Malinka w chelt.: No pewnie, ze nazwy alkoHolu sa wazne :) To byla informacja dla tych... więcej »
Sklep Malinka w chelt.: homofob to moze ty jestes .ja jestem bardziej ksenofob a ty dalej dawaj sie... więcej »
Darmowy kurs języka angielskiego dla początkujących: Jestem emerytką 63 lata jaka mam szanse by nauczyć sie... więcej »
Społeczność
O Serwisie
Copyright © 2008-2013 PoloniaGloucester.co.uk | Regulamin | Polityka prywatności
Trochę o krytykowaniu Polonii
Zgadzam się, że na portalu nie ma dużego ruchu, ale są także wątki, które mają komentarze. Zachęcam zatem do odpowiadania i pomagania innym aby tą sytuację poprawić. Krytykować jest łatwo. Z ogólnej Twojej wypowiedzi da się wywnioskować, że raczej wolisz polaków unikać niż integrować i pomagać. Oczywiście masz swoje argumenty i szanuję to. Pamiętajmy, że zawsze znajdą się wartościowi ludzie. Może nie warto oceniać ludzi tylko przez pryzmat, czy pomaga czy nie. Może to nie jest dobry wyznacznik oceniania ludzi w tym przypadku. W życiu nie muszą nas wyręczać inni.
Czy zadałaś w ogóle pytanie, na ktore szukasz odpowiedzi?
Z szacunkiem,
Mateusz
PUSTKA
Widzę że tłoku nie ma w dyskusji i nie krytykuję tylko stwierdzam fakty .Nie znam angielskiego i nie unikam polaków.Jestem tu z własnej woli nie czekam by ktoś mnie w czym kolwiek wyręczał zawsze liczyłam na siebie .Będac w kraju czytałam tą strone myślałam ze to co proponuje ta strona to coś fajnego.To jest drętwa i czcza dyskusja.Juz odpowiedz uzyskałam na pytania mnie jnteresujace .
Pozdrawiam jasminowykot
Portal jest w trakcie
Portal jest w trakcie przebudowy, już niebawem ruszy jego nowa odsłona.
Jeśli masz ochotę, możesz przyłączyć się do jego współtworzenia i zaproponować nowe rozwiązania. Każda uwaga zostanie wysłuchana.
Pomysły i sugestie można
Pomysły i sugestie można zgłaszać na formum dotyczącym portalu.
jasminowy kot. Przyszlas tu i
jasminowy kot. Przyszlas tu i pretensje masz na dzien dobry. Troche oglady. Ja tez tu lata nie zagladalam, i o niczym to nie swiadczy. Przyjaciol i znajomuch masz takich w jakich kregach sie obracasz , jesli ktos jest nie mily dla ciebie a nie watpie ze i tacy sie znajda, bo ludzie sa rozni to poszukaj innych. Sama poznalam takich - tu wpisz nacje - szeroim lukiem omijac tylko i wylacznie. Jakbym sie miala oburzac to bym osiwiala. W kazdym narodzie znajdziesz nie wychowanych , krotkowzrocznych ( tu wpisz co tak sobie myslisz) - nie tylko w Polakach. Wiele osob mieszka tu od kilku czy kilkunastu (dziesieciu) lat, cheltenham w gruncie rzeczy duze nie jest, ludzie znaja sie w wiekszych kregach wspolnych znajomych czy z widzenia , albo i wcale. Wiekszosc nie potrzebuje pomocy forum ma wypracowane przyjaznie, mowi po angielsku , spotyka sie w realnym swiecie, radzi sobie, po prostu ma swoje zycie. Pomysl forum byl i jest swietny po przebudowie moze znow odzyje, a tobie zycze powodzenia, wiecej optymizmu i milych ludzi wokol ciebie.
Dodaj nowy komentarz